Kozmetika in ličenje

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down

Re: Kozmetika in ličenje

Objavlja by Darya* on 11.03.09 17:41

Ursy kok pa stane približno ta puder? smile Tist prejšn mi je padu na tla in se je čist raztresu >.<

Btw a kera uporablja klešče za trepalnice za bolj navihane trepalnice? Enkrat sm jih sprobala, ker jih je ena punca mela in se mi zdi da naredi lepše trepalnice sam slišala sm da ti lahko tut prelomjo trepalnice freaky

Darya*
Tokio Hotel profi
Tokio Hotel profi

Female
Datum registracije: 06/09/2008
Število prispevkov: 1561
Kraj: Ljubljana

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Ursy on 11.03.09 17:46

Ta puder je drgač 13€ ja vsaj mislim da je no...jst ga vedno kar kupim, sploh ne pogledam točne cene...sam je zagotovo tam med 12€ in 15€...več 100% ni!

Drgač te klešče za trepalnice imam tud jst, ampak jih ful poredko uporabljam...res zelo, zelo malo...največkrat zato ker preprosto pozabim da jih sploh imam :D:D ne vem, jst če jih že uporabim, potem vidim učinek, je pač res to da ti dodatno privihajo trepalnice...
te pa se ti lohk prelomijo, sam v primeru da imaš na primer maskaro na trepalnicah in da si jih greš potem še s kleščami vihat...tko da NUJNO si moraš najprej s kleščami in šele potem z maskaro ja

Ursy
Administratorka foruma
Administratorka foruma

Female
Datum registracije: 05/08/2008
Število prispevkov: 4753
Kraj: Tomov Audi R8 :)

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Darya* on 11.03.09 18:00

Hvala za informacije :D flower
Če bom še danes šla kej v Mullerja bom pogledala za puder drgač pa jutr..

Ker smo že glih pri temi s pudrom, na Planetu Lepote sem našla zanimiv članek o pravilni izbiri pudra. :D :D

Pravilna izbira pudra
Pogosto lahko opazimo ženske, ki hodijo okoli z "masko" na obrazu. Napačen nanos pudra, tekstura, ki ne ustreza tipu kože in najhuje – napačna barva (ponavadi pretemna, preveč oranžna ali roza), so vzroki, da se ženske pogršajo namesto polepšajo. Zato smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj splošnih napotkov za pravilno izbiro (predvsem tekočega, ki je najbolj uporabljan) pudra.

1. Prva pomembna selekcija je, da izberemo puder, ki je primeren našemu tipu kože.

Tako za mastno kožo ne bo primeren hranljiv puder, ki po možnosti vsebuje še shimmer (zelo drobni svetleči se delci), saj je cilj mastne kože preprečiti masten lesk in ne posnemati videz disko krogle. Zato za mastno kožo izberemo puder z mat ali naravnim končnim učinkom, ki naj ne vsebuje maščob ali vsaj ne na začetnih mestih (da boste to ugotovile, morate preveriti "ingredient list"). Priporočljiva je tudi uporaba pudra v kamnu ali prahu, ki se ga nanese povrhu tekočega pudra, da se prepreči masten lesk kože. Če je vaša koža nagnjena k nečistočam, je priporočljivo paziti tudi nas to, da puder ne vsebuje komedogenih sestavin.

Za suho kožo pa, ravno nasprotno, ne bodo primerni matirajoči pudri, saj jo bodo le še dodatno izsušili in poudarili vsako gubo in lusko suhe kože na obrazu. V takem primeru so idealni vlažilni in hranljivi pudri, ki lahko vsebujejo tudi shimmer (seveda v zelo majhni količini), ki bo dal koži sijoč, zdrav videz.

Normalna koža načeloma prenese vsak puder, odvisno od učinka, ki ga želimo doseči.

2. Prekrivnost pudra mora ustrezati stanju naše kože.

Če imamo zelo neenakomeren ten (kapilare, pigmentne lise, madeže, ki so ostanki nekdanjih nečistoč), nečistoče na koži ali brazgotinice kot ostanke le-teh, izberemo puder z najmanj srednjo do polno prekrivnostjo. Kolikšna bo prekrivnost pa je seveda odvisno tudi od količine in načina nanosa. Z gobico je tako nanos ponavadi tanjši kot če nanašamo s prsti. Če bomo puder zelo razmazali, bo prekrivnost prav tako manjša. Vse to je treba pri kupovanju in nanašanju pudra upoštevati. Za lepo kožo, ki ne potrebuje veliko prekrivanja, ampak le rahlo poenotenje tena, pa bo dovolj rahlo do srednje prekrivanje ali celo obarvana krema. Nikar ne skrivajmo lepe kože, če to ni potrebno!

3. Odtenek pudra mora popolnoma ustrezati barvi vaše kože – tako pri podtonu (roza, rumen ali nevtralen), kot pri svetlosti oz. temnosti pudra.

Pravilen odtenek pudra izberemo tako, da ga malo nanesemo na rob čeljusti, saj je tam ponavadi koža enaka barvi kože vratu in ostalega telesa. Če ni, lahko za vsak slučaj preverimo še na vratu. Puder razmažemo in počakamo nekaj minut, da se barva "usede". Pri testiranju različnih odtenkov izberemo tistega, ki je najbližji tenu naše kože, lahko pa kupimo tudi dva odtenka (ali več) in ju mešamo, da dobimo natanko pravo barvo za svoj ten kože. Pred nakupom VEDNO tudi na dnevni svetlobi preverimo, ali je odtenek pravi, saj je umetna svetloba zelo zavajajoča in lahko se zgodi, da naslednji dan na dnevni svetlobi ugotovite, da je barva popolnoma zgrešena.

Pravilna izbira pudra pomeni, da ni nikjer opaznih nobenih prehodov med napudrano in nenapudrano kožo, rezultat pa je lepa, sijoča polt enakomernega in zdravega videza.

Pozorne bodite, da kupite rumenkast puder, če imate rumenkasto polt oz. puder z roza podtonom, če imate rozasto, sicer bo opazen kontrast med obrazom in vratom.

NIKOLI ne kupite pretemnega pudra, misleč, da boste izgledale zagorele. Velika zmota! Izgledale boste smešno, saj bo izpadlo, da ne znate kupiti pravega pudra ali da vas je opeklo v obraz. Zagorel videz se doseže z bronzerjem, ki se ga nanese v velikim čopičem na čelo, lica, rahlo na brado in nos in ne pretemnim pudrom.

Darya*
Tokio Hotel profi
Tokio Hotel profi

Female

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Dnicegirl. on 11.03.09 21:18

pa pol še men povej kerga si kupila rofl bom še jz tistga probala rofl

Dnicegirl.
Tokio Hotel grupie
Tokio Hotel grupie

Female
Datum registracije: 06/08/2008
Število prispevkov: 5401

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Darya* on 16.03.09 15:31

Ursy je napisal/a:

Sam je res ful dobr puder shake jupi
Dons sm šla z eno prjatlco k se že dolg nisva vidle mal vn in sva še v Dm. Pa sm vidla ta pudr in sm ga mogla testirat, sam tm so bli testerji čist pomešani pol pa nism vedla kerga nej kupim, da bo glih pravi odtenek moje kože freaky
Pol sm pa vzela kar enga k sm misnla da bo glih zame, (Drgač js ne kupujem pudrov tko na blef ker mi je pol ponavadi žal..) in se nism zajebala jupi
Res se ga ful splača kupit.. ja ja

Darya*
Tokio Hotel profi
Tokio Hotel profi

Female

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Darya* on 04.04.09 8:48

Men je pa tale Maybeline the colossal maskara fuuul dobra smile

Darya*
Tokio Hotel profi
Tokio Hotel profi

Female

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by *imMoRtaŁ*EngeŁ* on 04.04.09 13:10

Darya* je napisal/a:

za to maskaro jst že nekaj časa premišlujem ali naj jo kupim al ne...
pa se ne morm odločt haha
ampak zdaj jo verjetno grem.... haha

*imMoRtaŁ*EngeŁ*
Tokio Hotel ekspert
Tokio Hotel ekspert

Female
Število prispevkov: 960
Kraj: Durch den Horizont am Himmel vorbei...

Poglej uporabnikov profil http://whistarper.blogspot.com/

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Dnicegirl. on 04.04.09 15:24

kok pa stane?

Dnicegirl.
Tokio Hotel grupie
Tokio Hotel grupie

Female
Število prispevkov: 5401

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by sour_cherry on 04.04.09 15:32

Jst sem si jo kupla, ko je bila v akciji in sem dala nekaj manj kot 8€. Je pa ful dobra ja smile Meni se dopade bolj kot nekatere Lorealove ja

sour_cherry
Administratorka foruma
Administratorka foruma

Female
Datum registracije: 05/08/2008
Število prispevkov: 2965
Kraj: Las Vegas baby

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by majchy..XD on 27.04.10 21:09

ne vem js mam vedno na črno namazane oči črna barvica maskara senčilo pa praujo da mi full paše sam mami ma učashmal čudno poglrda
ma kar se pa znamk tiče js največ uporabljam s-he ne vem najbolš mi je pa še ni tko draga gut

majchy..XD
Začetnik
Začetnik

Female
Datum registracije: 22/04/2010
Število prispevkov: 92
Kraj: črnomelj

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by Jumbie on 24.08.10 17:36

js mam zmer kamorkol grem smoke eyes love you sicer je mami na začetku mau komplicirala kao to je preveč sam zdej se je pa že navadla xD uporablam pa maybelline xD

Jumbie
Tokio Hotel profi
Tokio Hotel profi

Female
Datum registracije: 24/11/2009
Število prispevkov: 1282
Kraj: my world.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja by thiloujuever<3 on 01.08.11 17:15

No glede kozmetike jzt nimam kakih hudih izkušenj. Ker za v šolo se nikoli nisem kej ličla posebej. Če sem šla kam, naprimer zvečer, pa sem ponavadi uporabila barvico, maskaro pa kak glos. Sem obsedencz glosi, jih mam kr 11, sam se z njimi ne mažem vsakodnevno. Pač ko mi zapaše.

Večinoma so to gloski od Essence in sicer XXXL Shine, teh mam kr 8:

Potem mam enga od She-a. Sem ga danes pomotoma kupla, ker sem ga zamenjala z lakom. Talent pač Mi je pa ful všeč, ker je tak kremast. Moti me edino to, da me po njem ustnice pečejo. Oz. ne prav pečejo, tak občutek je kot bi imela zobno pasto na ustnicah. Sveže-pekoč občutek, če me razumete haha Točne slike mi pa ne najde.

Manhattan, soft mat lipcream. Jaz ga štejem pod lipglose, saj verjetno je ane? Je tak kremast, ne tk tekoč in lepljiv kt ostali glosi. Ga je pa treba fiksirat z enim prozornim glosom, ker se ne razmaže tko lepo in izgleda umetno drugače.

Imam tudi ono pisalo za ustnice, za katerga reklamo lahko zasledite na televiziji. Je pa kr nekej, barva je dost pretemna ne glede nato kako svetel odtenek vzameš, pa še zelo težko se dol spravi. Tako, da tista fora čudovit za poljube al nekaj takega, drži definitivno. Itak, da se nebo razmazal če se nima kam. Se vpije v ustnice in je kt en marker. Zej pa spravi ti to dol haha

To je z moje strani vse. Si moram pa v kratkem času kupit eno novo maskaro, pa tudi puder. Pri pudru že vidim, da se bom lovila še pa še, sploh pr odtenku, tko da moram kr začet mežik Mika me pa oni, ki ga je na teh straneh že predlagala Ursy. Ampak bom še vidla.

thiloujuever<3
Tokio Hotel fanica
Tokio Hotel fanica

Female
Datum registracije: 17/08/2009
Število prispevkov: 488
Kraj: v Billovem naročju=*

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh

- Similar topics